Nieuws

Politie Groningen pakt verdachte: vrouwen met wijnfles zwaar mishandeld

De politie heeft dinsdagochtend in een winkel aan de Astraat in Groningen een 37-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden voor zware mishandeling. Driekwartier eerder waren twee medewerksters van een winkel aan de Kraneweg in Groningen door een onbekende man zwaar mishandeld. De politie heeft dinsdagochtend in een winkel aan de Astraat in Groningen een 37-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden voor zware mishandeling. Driekwartier eerder waren twee medewerksters van een winkel aan de Kraneweg in Groningen door een onbekende man zwaar mishandeld.


Leestijd: 1 minuut

Beide vrouwen (32 en 46 jaar) waren zonder enige aanleiding met een volle wijnfles op hun hoofd geslagen. De vrouwen raakten beiden gewond aan hun hoofd. De 46-jarige liep een hoofdwond op die hevig bloedde. Zij werd met haar verwonding naar het ziekenhuis gebracht.

Zoektocht
De politie stelde met meerdere eenheden op grond van een goede omschrijving van de dader een zoektocht in. Na een melding van een vervelende klant in een winkel op de Astraat troffen agenten de 37-jarige man aan. Hij voldeed aan het signalement van de man, die de vrouwen eerder op de ochtend had mishandeld. De verdachte werd ingesloten in een cel. Hij wordt binnenkort gehoord. De politie doet onderzoek naar het geweldsincident.

Vrouw uit Stadskanaal vernielt voordeur buren

De politie heeft woensdagavond een 32-jarige vrouw uit Stadskanaal aangehouden. Agenten reageerden op een melding van een burenruzie aan de Ruskeweg in Stadskanaal. Het bleek dat de 32-jarige Kanaalster de voordeur van een woning van haar buren had vernield. Beide buren leven al geruime tijd in onmin met elkaar. De 32-jarige verdachte werd in haar woning gearresteerd en is ingesloten.