Sport

PKC'83 strijdt met Staphorst om handhaving

De voetballers van zaterdaghoofdklasser PKC’83 uit Groningen spelen zaterdag een beslissingswedstrijd tegen Staphorst om te bepalen welke van beide ploeg zich alsnog rechtstreeks handhaafd. Het uitgangspunt is heel simpel. De winnaar blijft erin en de verliezer gaat een traject in met promotie/degradatie wedstrijden om op die manier te proberen op het hoogste amateurniveau aktief te blijven. Beide ploegen eindigden zaterdag na de laatste speelronde zowel in punten als in doelsaldo gelijk. Het duel wordt op neutraal terrein gespeeld in Beilen op Sportpark Noord-West. Er wordt om 17.00 uur afgetrapt.


Leestijd: 1 minuut

PKC’83 heeft de beslissingswedstrijd onder leiding van interim-trainer Peter Brekhof in de laatste twee reguliere competitiewedstrijden afgedwongen. Zowel tegen Be Quick ’28 uit Zwolle als afgelopen zaterdag in Sneek tegen ONS werd steeds diep in blessuretijd het winnende doelpunt gescoord. Hierdoor kwamen de Groningers uit een relatief uitzichtloze positie alsnog terug in de race om lijfsbehoud. Door de 2-1 zege tegen Sneek degradeerden de Friezen. Staphorst won het laatste duel met 2-0 op eigen veld van Go Ahead Kampen. Door het gelijke doelsaldo ging het uiteindelijk maar om één doelpunt wat beslissend had kunnen zijn.

In de competitie verloor PKC’83 op 13 september 2008 thuis met 2-3. Recent, op zaterdag 11 april, werd in Staphorst met 3-2 gewonnen na een 2-0 achterstand. Op basis van de uitslagen lijkt het erop dat beide ploegen redelijk aan elkaar gewaagd zijn. Staphorst begon uitstekend aan de competitie, maar verloor van de laatste twaalf wedstrijden liefst negen keer. Dit leverde een vrije val op de ranglijst op met een beslissingswedstrijd tot gevolg. PKC’83 heeft ongetwijfeld vertrouwen geput uit de laatste twee overwinningen en zal het nu ook af willen maken. Zodat het moeizame seizoen alsnog positief afgesloten kan worden.