Nieuws

Opvanghuis in Groningen overvallen: brutale overval ‘Hoendiephuis’

In Groningen is gisteravond een opvanghuis in de Van Heemskerckstraat overvallen. De politie spreekt van een brutale overval door drie gemaskerde mannen.In Groningen is gisteravond een opvanghuis in de Van Heemskerckstraat overvallen. De politie spreekt van een brutale overval door drie gemaskerde mannen.In Groningen is gisteravond een opvanghuis in de Van Heemskerckstraat overvallen. De politie spreekt van een brutale overval door drie gemaskerde mannen.


Leestijd: 1 minuut

Het Roofcoördinatieteam van de politie stelt een onderzoek naar een brutale overval die zaterdagavond in de Stad Groningen plaatsvond. Drie onbekende gemaskerde mannen gingen er met de inhoud van de kluis vandoor.

Drie gemaskerde overvallers belden omstreeks 17.45 uur aan bij het opvanghuis in de van Heemskerckstraat in Groningen. Een 24-jarige medewerker deed open. De overvallers bedreigden de medewerker met een vuur- en stroomstootwapen. De overvallers hadden het voorzien op de inhoud van de kluis. De medewerker werkte mee en de daders gingen er met een onbekend geldbedrag vandoor. Bij de overval raakte niemand gewond. De overval had wel een behoorlijke impact op het slachtoffer.

Signalementen

De politie beschikt van de overvallers over summiere signalementen. De overvallers waren ongeveer 1.70 en 1.80 meter lang. De daders droegen bivakmutsen en voornamelijk donkere kleding. De politie stelde direct met meerdere eenheden een zoektocht in. Ook werd een speurhond ingezet. De zoektocht was echter zonder resultaat.

Getuigen gezocht

Verder heeft de politie is op zoek naar getuigen. Mensen, die omstreeks 17.45 uur iets van de overval en/of de daders hebben gezien, worden verzocht contact op te nemen met Regiopolitie Groningen. Getuigen kunnen bellen met Regiopolitie Groningen via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 (gratis).