nieuws

03 jun 2013, 08:08

Ontkennende moordverdachte ‘Hoendiep’ voor de rechter

Ontkennende moordverdachte ‘Hoendiep’ voor de rechter

Drie maanden nadat een vermist echtpaar dood werd gevonden in het water van het Hoendiep bij de stad Groningen, begint maandag het proces tegen de moordverdachte. Sjef R. ontkent. Lammert (70) en Marchien (68) Westra uit Aduard hadden hun boot te koop staan. Ze keerden niet terug na een afspraak met een mogelijke koper. Bezorgde familieleden gingen vervolgens op zoek. Ze vonden in Hoogkerk wel hun auto, maar de boot was verdwenen. 
 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De politie trof die enkele uren later aan in het Hoendiep, een kanaal tussen Hoogkerk en Groningen. Van het echtpaar ontbrak nog steeds ieder spoor. De ochtend na de verdwijning werd een lichaam gevonden in het Hoendiep. Het bleek Marchien. Enkele honderden meters verderop werd ook Lammert aangetroffen. Ze waren vermoord.
 

R., een bekende van de politie, werd een dag na de vondst gearresteerd. Hij kende het echtpaar niet. De politie kwam hem op het spoor na verklaringen van getuigen. Het is niet duidelijk of hij de mogelijke koper van de boot was.

Vanuit de rechtbank

chrisklomp Onzin. Driewerf. Niets, maar dan ook niets te maken met verkrachting.
chrisklomp moraalridder
chrisklomp OM eist gevangenisstraf van vier maanden, waarvan drie maanden voorwaardelijk tegen Tony Miljony. Achtergrond hier:
chrisklomp Bij de rechtszaak tegen Toni Miljony. Te volgen op
chrisklomp Ik denk dat de eindtijd nadert en de aliens spoedig onder ons zijn.