Nieuws

Nog steeds daling van werkloosheid in Groningen; recessie of niet

De recessie is nog niet zichtbaar in de noordelijke werkloosheidscijfers. Ten opzichte van november vorig jaar is het aantal werklozen in het Noorden nog steeds aan het dalen. November dit jaar telden de drie noordelijke provincies iets meer dan 50 duizend werklozen; het jaar daarvoor waren dat er nog een kleine 58 duizend. In Groningen was de daling het sterkst.


Leestijd: 1 minuut

In Groningen daalde de werkloosheid met 13,1 procent ten opzichte van vorig jaar naar een niveau van ruim 19 duizend werklozen. In Friesland daalde het aantal werklozen naar een niveau van 16.810. Een daling van 13,6% in vergelijking met november 2007. De provincie Drenthe realiseerde een daling van 12,3% ten opzichte van een jaar eerder en kwam eind november uit op een niveau van 14.010 werklozen,

In november 2008 was de daling van het aantal niet-werkende werkzoekenden evenals de voorgaande maanden voor alle drie noordelijke provincies gunstiger dan landelijk.
In Groningen daalde het aantal niet-werkende werkzoekenden met 13,1% ten opzichte van een jaar eerder naar een niveau van 19.569.