Cultuur & Uitgaan

Nieuwe theaterproductie in Groningen: “Verdwaald Verlangen”

Met Noorderzon achter de rug en een nieuw cultureel seizoen voor de deur, is het tijd om agenda’s te updaten en ruimte te maken voor bijzondere initiatieven. Op zondag 18 september gaat de theaterproductie Verdwaald Verlangen van theatermaker Dominic van Vree in première. Hij maakte een kleinkunstvoorstelling over een intiem, openhartig en ontroerend levensverhaal van een zoon die die zijn moeder kwijtraakt zonder dat zij sterft. In een collage van verhalen, liedjes, anekdotes en beelden gaan de spelers op zoek naar de grenzen van liefde en verantwoordelijkheid tussen een zoon en zijn dementerende moeder. Verdwaald Verlangen confronteert je met de meest persoonlijke gevoelens en twijfels over zorg en liefde, dood en vergankelijkheid, geloof en verlangen.


Leestijd: 1 minuut

Dominic van Vree maakte deze productie speciaal voor het cultureel festival Terug naar het begin, dat graag ruimte biedt aan nieuwe initiatieven. Met drie keer een uitverkochte voorstelling op 28 mei jl. bleek het stuk een succes. Daarmee werd duidelijk dat het de makers is gelukt een ontroerende vertelling met universele menselijke gebeurtenissen neer te zetten. De voorstelling is nu uitgebouwd tot een compleet theaterprogramma met Dominic van Vree, tekst en spel; Hesther le Grand, zang en spel; Niels Smit Duyzentkunst, muziek en spel. In september vinden de eerste voorstellingen plaats, met op zondag 18 september om 15.00 uur de première. De daarop volgende voorstellingen zijn vrijdag 23 september om 20.15 uur en zondag 25 september om 15.00 uur. Alle drie de voorstellingen worden opgevoerd op een bijzondere locatie: De Doopsgezinde kerk aan de Oude Boteringestraat 33 te Groningen. Op www.terugnaarhetbegin.nl vindt u meer informatie over de kaartverkoop.
Terug naar het begin ‘On Tour’
Na de opvoeringen in september gaat Verdwaald Verlangen op tournee. Met Terug naar het begin ‘On Tour’ worden succesvolle festivalonderdelen ontwikkeld tot zelfstandige programma’s, om vervolgens het land in te trekken. Op deze manier kunnen steeds meer mensen kennis maken met de mogelijkheden van oude kerken als decor en podium voor hedendaagse kunst. Terug naar het begin is het festival van Stichting Oude Groninger Kerken en wordt ontwikkeld en geproduceerd door Organisatiebureau Geert Lameris.
Edith Boeker, KRO Radio:

‘Een voorstelling over het leven van een kordate vrouw met geheimen’
Reactie toeschouwer Verdwaald Verlangen:
‘Van de voorstellingen op de zaterdag waren wij het meest onder de indruk van Verdwaald Verlangen. Zo ontroerend mooi, de liefde van een zoon voor zijn dementerende moeder. We hopen dat dit stuk ook elders in het land zal worden opgevoerd, veel mensen krijgen nu en in de toekomst met dit gegeven (dementie) te maken.’