Cultuur & Uitgaan

Nieuwe apps voor toeristisch Groningen in “ enige echte App Store Groningen”

Toeristisch Groningen is vanaf nu digitaal te doorgronden met drie nieuwe Apps, die onlangs ontwikkeld zijn. Groningen is hiermee digitaal goed vertegenwoordigd. Thuis online informatie zoeken, ter plekke inspiratie opdoen en het versterken van de beleving; voor elk moment is er een App met bijbehorende content gemaakt.


Leestijd: 1 minuut

Maandag 18 juni om 16.00 uur zal wethouder Ton Schroor het officiële startsein geven voor de opening van de enige echte App Store Groningen. Dit gebeurt door middel van het scannen van de mega grote QR code die vanaf maandag bovenop de VVV / Informatiecentrum op de Grote Markt staat. Door middel van het scannen van de QR-code komt men in de ‘Groninger App Store’ terecht waar de volgende drie nieuwe Apps te downloaden zijn:

• Groningen Routes Een persoonlijke gids op zak, met daarin 2 wandelroutes, 2 fietsroutes en 1 autoroute
• Groningen City Guide Een uitgebreid aanbod van hotels, restaurants, musea, galerieën en uiteraard winkels zijn in deze digitale shopping-gids te vinden
• Groningen Magazine; de digitale versie van het Groningen Magazine, voor iPad en PC

De Apps worden uiteraard telkens uitgebreid met meer informatie en nieuwe routes.

De QR Code blijft een maand lang op het dak van de VVV / Informatiecentrum staan. Inwoners van en bezoekers aan de stad worden zo getriggerd om de App Store ‘binnen te gaan’ en de Apps te downloaden.

Na afloop van de lancering is het mogelijk gezamenlijk een stukje van een van de routes te lopen aan de hand van de net gedownloade App.

Bij deze nodigen wij u om de ludieke opening van de App Store komende maandag bij te wonen.