Cultuur & Uitgaan

Nieuw muziekfestival in Groningen met ‘de betere amateurbands’ in jazzcafé De Spieghel

Volgende week vrijdag 9 juli is de eerste editie van een nieuw muziekfestival in Groningen. Het festival heet Seizoen Live en wordt gehouden in de benedenzaal van jazzcafé De Spieghel (Peperstraat 11). Tijdens Seizoen Live treden er drie verschillende bands op. De bands spelen drie kwartier en alleen eigen nummers. Het gaat om de betere amateurbands uit Groningen. Nog niet echt bekend bij het grote publiek, maar wel (als muziekliefhebber) de moeite waard om te kennen.Het festival wordt vier keer per jaar gehouden op de vrijdag dat er een ‘seizoensvakantie’ begint. Vrijdag 9 juli 2010 (begin zomervakantie)


Leestijd: 1 minuut

Vrijdag 22 oktober 2010 (begin herfstvakantie)
Vrijdag 17 december 2010 (begin kerstvakantie)
Vrijdag 19 februari 2011 (begin voorjaarsvakantie)
Vrijdag 22 juli 2011 (begin zomervakantie)

Springplank naar bekendheid

Initiatiefnemer Bas Broesder wil de bands niet alleen een podium bieden, maar een springplank naar meer naamsbekendheid. Zo krijgen de bands van het optreden een geluidsopname die ze naar eigen inzicht kunnen gebruiken. Ook is er een fotograaf, Renate Rowaan, aanwezig die van het optreden foto’s maakt. Ook deze foto’s krijgen de bands om te gebruiken voor de eigen promotie.

Daarnaast probeert Bas zoveel mogelijk mensen uit te nodigen die iets in de muziek doen. Bijvoorbeeld programmeurs, boekers, etc. Hij wil Seizoen Live uitbouwen tot hét podium/springplank voor de betere (amateur)bands uit Groningen.

De eerste editie staan op de planken:
– De Kickz (ska/reggae met een tikkeltje rock)
– Vesper (stevige, superstrakke gitaarrock)
– The Mother Lovers

De zaal is om 22:30 uur open en de toegang is gratis. Meer informatie staat op www.seizoenlive.nl