Nieuws

Negen genomineerden voor Groninger Ondernemingsprijs

De jury van de Groninger Ondernemingsprijs 2016 heeft negen genomineerden bekend gemaakt voor de ondernemingsprijs. In de stad Groningen doen Bos & Bos Catering, Frans Muller Benelux BV, NNZ BV, SynCom BV en Voys BV een greep naar de titel. In de provincie zijn Drenth Holland BV uit Oude Pekela, EDC Internet BV uit Veendam, Eska Graphic Board BV uit Sappemeer en Heuvelman Ibis BV uit Delfzijl genomineerd.


Leestijd: 1 minuut

Negen genomineerden voor Groninger Ondernemingsprijs
Negen genomineerden voor Groninger Ondernemingsprijs

Juryvoorzitter Patrick Brouns, de gedeputeerde Economische Zaken, die onder andere ook Ondernemerschap en Innovatie in portefeuille heeft, benadrukt de kracht van de negen: “We zien dat er in Groningen volop bedrijvigheid is: van familiebedrijven tot eerste generatiebedrijven, van innovatief tot maakindustrie en onderhoud. De provincie Groningen is trots op deze ondernemingen en wenst ze veel succes in het vervolg van de Groninger Ondernemingsprijs.”

De komende maanden worden de negen genomineerde bedrijven geïnterviewd door De Haan Advocaten & Notarissen, BDO Accountants en Adviseurs en Rabobank Stad en Midden Groningen. Daarvan wordt een gespreksverslag gemaakt, dat de jury ontvangt. Op basis van de gespreksverslagen en de pitchpresentaties tijdens de nominatiebijeenkomst op 22 september, selecteert de jury drie finalisten. Die ondergaan nog een bedrijfsscan, een grondige financiële en organisatorische doorlichting. Ook worden ze alle drie bezocht door de jury. De prijsuitreiking vindt plaats op donderdagavond 24 november, tijdens de feestelijke finale in MartiniPlaza Groningen.

Doel van de Stichting Groninger Ondernemingsprijs is het stimuleren van de Groninger economie, door het zichtbaar maken van excellente bedrijven en het bieden van een interessant en relevant netwerk. De jury is deels vernieuwd en bestaat uit de volgende leden: juryvoorzitter Patrick Brouns, gedeputeerde Economische Zaken, Eelco Koehoorn en Erik van ’t Hoff namens VNO-NCW-MKB-Noord, Heleen van Balen namens de Commerciële Club Groningen en Siem Jansen namens de NOM. Ook de winnaars van de twee laatste edities hebben zitting in de jury: Paul Schreuders, directeur van XPAR Vision (winnaar 2014) en Erik Jan Worst, directeur OPHTEC (winnaar 2015).