Nieuws

NAM krijgt nieuwe directeur; Van de Leemput krijgt promotie

De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) krijgt op 1 oktober een nieuwe directeur. Gerald Schotman volgt dan Bart van de Leemput op. Die krijgt een andere baan bij Shell, aandeelhouder van de NAM. Dat maakte de NAM vrijdag bekend.


Leestijd: 1 minuut

NAM had te weinig oog voor sentiment Groningers
NAM had te weinig oog voor sentiment Groningers

Schotman is sinds 2009 bij Chief Technology Officer en Executive Vice President Innovatie en Research & Development bij Shell. Hij studeerde civiele techniek aan de TU in Delft en ging in 1985 bij Shell in Rijswijk werken als ingenieur-onderzoeker. Daarna vervulde hij diverse technische en commerciële functies in het buitenland.

De huidige NAM-directeur Van de Leemput gaat bij Shell aan de slag als Executive Vice President Operated Assets Upstream International. Hij  wordt internationaal verantwoordelijk voor alle door Shell aangestuurde ‘upstream’ activiteiten, zoals het zoeken en winnen van ruwe olie en gas.

Van de Leemput gaf vijf jaar leiding aan het olie- en gaswinningsbedrijf dat zetelt in Assen. De laatste jaren was hij veel in het nieuws omdat de gaswinning in Groningen zorgde voor een toename van het aantal aardbevingen.