Nieuws

Meisje bewusteloos uit Hoornseplas gehaald

Een 7-jarig meisje uit de gemeente Winsum is donderdagmiddag bijna verdronken in de Hoornseplas in Groningen. Het kind was met een vriendinnetje aan het zwemmen toen ze plotseling onder water verdween. Ze werd buiten bewustzijn door omstanders uit het water gehaald en direct gereanimeerd. Een 7-jarig meisje uit de gemeente Winsum is donderdagmiddag bijna verdronken in de Hoornseplas in Groningen. Het kind was met een vriendinnetje aan het zwemmen toen ze plotseling onder water verdween. Ze werd buiten bewustzijn door omstanders uit het water gehaald en direct gereanimeerd.


Leestijd: < 1 minuut

Gealarmeerde ambulances en medewerkers van de traumahelikopter hebben de hulpverlening overgenomen en het meisje in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.

Door het warme weer was het erg druk bij de Hoornseplas waardoor veel mensen getuige zijn geweest van het ongeval en de reanimatie en daarvan overstuur raakten. Mensen die denken hulp nodig te hebben kunnen contact opnemen met slachtofferhulp, zegt de politie.