Innovatie

MartiniPlaza behaalt gouden niveau Green Key: keurmerk voor milieuvriendelijke bedrijven

De Gemeente Groningen heeft samen met Marketing Groningen het stimuleringsproject “Duurzame Hotels en Congreslocaties Groningen” opgezet met als doel om middels hetstimuleringsproject Green Key te komen tot een structureel duurzamere hotel – en congressector. MartiniPlaza heeft zich hierbij aangesloten en heeft als eerstecongresdeelnemer het gouden Green Key certificaat behaald.


Leestijd: 1 minuut

Green Key is een internationaal energie- en milieukeurmerk voor milieuvriendelijke bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche. Deze branche kent verschillende typen organisaties met elk hun eigen
doelgroepen en specialisme. De Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK) heeft voor een aantal sectoren een Green Key programma ontwikkeld. Er zijn drie classificaties; goud, zilver en
brons.

Green Key is internationaal bekend en geeft als onafhankelijk label gasten en overheid vertrouwen op een aantoonbaar verantwoord milieu- en duurzaamheidsbeleid van de ondernemer. Het label is tastbaar en herkenbaar en samen met bijbehorend certificaat te gebruiken voor uw interne en externe communicatie. Bijkomend voordeel is dat Green Key door steeds meer organisaties in binnen en buitenland gevoerd en gepromoot wordt, wat zichtbaarheid vergroot.

Directeur Jan Geert Vierkant: “We zijn er bijzonder trots op dat we direct de gouden classificatie hebben gekregen. Steeds vaker krijgen we de vraag van congresorganisatoren hoe duurzaam onze locatie is.
Met de Green Key certificering kunnen we aantonen dat we voldoen aan de hoogst gestelde eisen om de druk op het milieu zo veel mogelijk te verlagen. Het afgelopen jaar hebben we veel zaken aangepast en vervangen om aan de eisen te voldoen. Zo zijn alle kranen, en dat zijn er veel in MartiniPlaza, voorzien van een waterbesparend filter, zijn we zo veel mogelijk overgegaan op LED”