Nieuws

Maandag twee burgemeesters van Haren actief in functie

Haren heeft maandag een nieuwe primeur op burgemeestersgebied. Dan is er niet een, maar zijn er twee burgemeesters van Haren actief in functie.Haren heeft maandag een nieuwe primeur op burgemeestersgebied. Dan is er niet een, maar zijn er twee burgemeesters van Haren actief in functie.Haren heeft maandag een nieuwe primeur op burgemeestersgebied. Dan is er niet een, maar zijn er twee burgemeesters van Haren actief in functie.


Leestijd: 1 minuut

Maandag 25 maart ontvangt loco-burgemeester Theo Sieling van Haren om 10:00 uur zijn ambtsbroeder Bürgermeister Markus Honnigfort van Haren in Duitsland. Aanleiding is de start van een fietsfestijn dat de twee gemeenten met dezelfde naam, gaan organiseren. Het Fietsfestijn Haren-Haren vindt plaats op 29 juni met start en finish in het Nederlandse Haren. Het fietsfestijn is de eerste activiteit in een duurzame grensoverschrijdende samenwerking op het gebied van wonen, werken en ondernemen.

Het initiatief komt van twee Harense ondernemers, Jeroen de Grijs en Ronald Zuidema, die met de organisatie van het fietsfestijn nieuwe netwerken en samenwerking in de regio willen stimuleren. Zij hebben de Eems Dollard Regio (EDR) bereid gevonden het festijn te subsidiëren. Bij de ontvangst maandagochtend is ook de heer Karel Groen aanwezig, directeur van Eems Dollard Regio.

‘Met het jaarlijks Fietsfestijn Haren-Haren willen we fietsen en gezelligheid in het dorp brengen’, aldus Jeroen de Grijs van assurantiekantoor De Grijs Assurantiën. ‘We organiseren hiermee een sportieve en leuke activiteit voor het dorp en voor de regio. Dat is prima promotie voor de beide gemeenten Haren.’

Drie fietsroutes

Deelnemers kunnen zich vanaf maandag 25 maart inschrijven voor drie fietsroutes:150 km voor wielrenners, 80 km voor recreanten en 40 km voor scholieren. De Eems Dollard Regio (EDR), het Groninger Landschap en het Zernike Junior College zijn benaderd om partner te worden voor de verschillende fietsroutes. Dit jaar is Haren Nederland de start en aankomst en volgend jaar is Haren Duitsland gastheer. Het is de bedoeling het fietsfestijn elk jaar te organiseren.