Nieuws

Jongeren pleiten voor betere verlichting bij skatebanen

ROOD, de jongerenorganisatie van de SP heeft samen met Skatebaar Groningen een demonstratie gehouden voor meer verlichting bij skateparken in de stad. Skaters verzamelden zich met fakkels, lampen en kaarsen op de skatebaan in het park Helperzoom. De jongeren lieten er hun beste skate-trucs zien. Volgens ROOD zijn de skateparken aan verbetering toe. ROOD, de jongerenorganisatie van de SP heeft samen met Skatebaar Groningen een demonstratie gehouden voor meer verlichting bij skateparken in de stad. Skaters verzamelden zich met fakkels, lampen en kaarsen op de skatebaan in het park Helperzoom. De jongeren lieten er hun beste skate-trucs zien. Volgens ROOD zijn de skateparken aan verbetering toe.


Leestijd: < 1 minuut

Onlangs werd ROOD door een groep skaters benaderd met de klacht dat voor een grote stad als Groningen erg weinig gelegenheid is om buiten te skaten. Dat leidde tot het initiatief Skatebaar Groningen met als doel de skateparkjes in Groningen te verbeteren. “Parkjes zijn er wel, maar die worden slecht onderhouden en er is geen verlichting. Daarom gaan we in de binnenstad skaten, maar daar worden we door cafébazen en politie weggestuurd,” aldus Irian Schuur van Skatebaar Groningen.

ROOD en Skatebaar Groningen hebben samen ruim vijfhonderd handtekeningen opgehaald bij het Maartens- en Parcival College.