Nieuws

Jongen (12) van fiets en mobiel beroofd

Een 12-jarige jongen uit Ten Boer is woensdagmiddag in de Groninger wijk Lewenborg op gewelddadige wijze door een stel tieners van zijn fiets en mobiele telefoon beroofd.


Leestijd: 1 minuut

Politie zoekt vluchtende scooterbestuurder na schietpartij Paddepoel
Politie zoekt vluchtende scooterbestuurder na schietpartij Paddepoel

De jongen fietste rond 15.00 uur samen met twee vrienden over de Rijksweg richting Ten Boer. Ter hoogte van de Steiger en de Dukdalf kwamen drie iets oudere jongens achter het vriendengroepje aangefietst.

De 12-jarige jongen werd door het drietal ingesloten en moest onder bedreiging zijn mobiele telefoon en zijn fiets afstaan. Zijn belagers gingen er vervolgens weer vandoor.

Om achter de identiteit van de jonge straatrovers te komen, heeft de politie een signalement van de drie daders vrijgegeven. Het gaat om drie blanke jongens, waarvan twee 14 of 15 jaar oud waren en de andere op 13 jaar wordt geschat. De twee oudere jongens waren ongeveer 1,70 lang. Een van hen had een pokdalig gezicht, de andere had bruin haar. De jongste van het drietal was iets kleiner, zo’n 1,60 meter, en had blond haar dat hij een hanenkam droeg.

De politie hoopt dat getuigen of mensen die anderszins informatie hebben over de straatroof zich melden.