Economie

iWink bouwt websites in slechts een dag

Internetbedrijf iWink biedt klanten met haast een nieuwe dienst. De Groningers ontwerpen complete websites in een dag. De klant komt naar het kantoor en werkt daar samen met de designers aan de inhoud, de technische realisatie en het design. Aan het einde van de dag is de website af en wordt deze ook daadwerkelijk online gezet.


Leestijd: 1 minuut

Het bedrijf probeert hiermee in te springen op de stijging in het aantal spoedaanvragen. “Uit urenrapportages bleek dat het ongeveer veertig uur kost om een kleine website te ontwikkelen”, legt commercieel directeur Marc Schriemer uit. “De doorlooptijd ging in drukke periodes richting de twee maanden en dat vonden we niet meer uit te leggen aan onze klanten.”

De directie van iWink zorgde voor een betere werkverdeling. Zo houdt elke werknemer zich bezig met zijn eigen specialiteit. Er is meer ruimte voor creativiteit en dat verhoogt het plezier bij het maken van een site. Het bedrijf werkt daardoor veel efficiënter en kan een kleine site binnen een dag realiseren.

De eerste reacties zijn enthousiast en de dienst lijkt aan te slaan. Voor de komende drie weken is de agenda van iWink al volgeboekt.