Nieuws

Harense ambtenaren willen burgemeester Bats houden, maar JOVD niet

Het is vanavond de dags des oordeels in politiek Haren over het lot van burgemeester Rob Bats. De JOVD laat weten dat de burgemeester volgens haar niet hoeft te blijven. Ambtenaren laten weten dat zij wel hopen dat de burgemeester blijft.Het is vanavond de dags des oordeels in politiek Haren over het lot van burgemeester Rob Bats. De JOVD laat weten dat de burgemeester volgens haar niet hoeft te blijven. Ambtenaren laten weten dat zij wel hopen dat de burgemeester blijft.Het is vanavond de dags des oordeels in politiek Haren over het lot van burgemeester Rob Bats. De JOVD laat weten dat de burgemeester volgens haar niet hoeft te blijven. Ambtenaren laten weten dat zij wel hopen dat de burgemeester blijft.


Leestijd: 1 minuut

De ondernemingsraad van de gemeente Haren zou het betreuren als de gemeenteraad dinsdag het vertrouwen in burgemeester Rob Bats (VVD) zou opzeggen. Dat heeft ze in een brief aan alle raadsleden laten weten. De brief werd maandag gepubliceerd door het Harener Weekblad.

De ondernemingsraad vindt dat Bats dankzij zijn opgedane ervaring de juiste persoon is om de aanbevelingen uit het rapport van de commissie-Cohen door te voeren. Ook wil de raad niet dat Bats vertrekt terwijl er volgens de ondernemingsraad belangrijke onderwerpen op de politieke agenda staan, zoals de geplande herindeling van Groningse gemeenten.

In de raad lijken in elk geval VVD en PvdA de burgemeester te steunen. Volgens de PvdA zou het wegsturen van de burgemeester nu symbool-politiek zijn en zou het verstandiger zijn om maatregelen te nemen om verbeteringen door te voeren.