Nieuws

Groningse politie neemt proef met twitterende buurtagenten en persvoorlichters

Twitteren is helemaal in. Ook de Groningse politie is nu overgegaan tot het inschakelen van dit nieuwe medium. Eerst waren buurtagenten al te volgen op Twitter, en nu gaan de persvoorlichters dit hippe medium ook gebruiken, aldus vanmorgen een woordvoerder van Regiopolitie Groningen.Twitteren is helemaal in. Ook de Groningse politie is nu overgegaan tot het inschakelen van dit nieuwe medium. Eerst waren buurtagenten al te volgen op Twitter, en nu gaan de persvoorlichters dit hippe medium ook gebruiken, aldus vanmorgen een woordvoerder van Regiopolitie Groningen.


Leestijd: 1 minuut

In navolging van vijf buurtagenten zijn ook de persvoorlichters van Regiopolitie Groningen actief op het Twitterfront. Onder de account www.twitter.com/voorlichter nemen de voorlichters hun volgers mee in hun dagelijkse werk. Regiopolitie Groningen is in november van dit jaar begonnen met een halfjaarlijkse proef met Twitterende buurtagenten. De persvoorlichters sluiten zich aan bij deze pilot. De Groningse politie heeft de ambitie om inwoners van de regio meer te betrekken en actief te laten zijn bij het werken aan veiligheid. Burgers worden als partners gezien bij de handhaving en bij het opsporen van verdachten van misdrijven. Het relatief nieuwe communicatiemiddel Twitter biedt de politie de kans om op een snelle manier in contact te komen met burgers. Via Twitter kunnen getuigenoproepen en vermissingen worden gecommuniceerd.

Zo kunnen volgers van de persvoorlichters reageren op deze politieberichten. Daarnaast kan Twitter voor publieksvoorlichting worden ingezet. Zo kunnen bijvoorbeeld wegafsluitingen en andere verkeersinformatie worden gecommuniceerd. Daarnaast kunnen burgers worden gewezen op actieve trends, zoals actieve zakkenrollers, een inbraakgolf, bedelaars of babbeltrucs. Daarnaast gebruiken de voorlichters Twitter voor het informeren van de media. Zo kan nog eens de inhoud van een persalarm worden getwitterd. Verder kan een update worden geven over de stand van zaken rond incidenten. Ten slotte kunnen de voorlichters de media en burgers wijzen op Groningse recherchezaken die in Opsporing Verzocht worden behandeld.