Nieuws

Gronings restaurant serveert heerlijke sprinkhanen

In Mexico is het eten van sprinkhanen een echte delicatesse, chapulines genoemd. Het Mexicaanse restaurant Zorre in de A-straat 14 wil Groningen laten kennismaken met deze en andere authentiek Mexicaanse lekkernijen.In Mexico is het eten van sprinkhanen een echte delicatesse, chapulines genoemd. Het Mexicaanse restaurant Zorre in de A-straat 14 wil Groningen laten kennismaken met deze en andere authentiek Mexicaanse lekkernijen.


Leestijd: 1 minuut

Gronings restaurant serveert heerlijke sprinkhanen
Gronings restaurant serveert heerlijke sprinkhanen

Sprinkhanen zijn niet alleen lekker, maar ook duurzaam, vergeleken met vlees. Voor het kweken van insecten is minder landbouwgrond en drie keer minder voer nodig. Ook de CO2 uitstoot is veel lager.
Insecten eten is eigenlijk al heel gewoon
Zonder dat we het weten eten we ook nu al veel insecten. Via diverse “E-nummers” bijvoorbeeld, zoals de rode kleurstof E120, gemaakt van gemalen schildluizen. Daarnaast slikt een gemiddelde Nederlander in zijn leven 3 tot 5 spinnen door in zijn slaap.

Groningers en sprinkhanen?
Om eens te kijken of we Groningers aan de sprinkhaan kunnen krijgen kan je bij Zorre op 7, 8 en 9 oktober gefrituurde sprinkhanen proeven! Iedereen die twee gefrituurde sprinkhanen opeet krijgt een tegoedbon voor een taco van Zorre. Daarnaast maak je kans op een heel jaar gratis uit eten voor 1 persoon bij Zorre!

Zorre
Zorre is een Mexicaans restaurant dat gerechten bereid zoals ze in Mexico gegeten worden, vers bereid, met huisgemaakte verse tortilla’s.