Innovatie

Gronings bedrijf valt in de prijzen met slimme uitvinding

Het Groningse bedrijf Negotica Development Projects verwerft momenteel veel nationale en internationale erkenning dankzij het nieuwe systeem dat ze hebben ontwikkeld: Carebro. Met het systeem kunnen mensen via hun brein activiteiten aansturen. Negotica is dankzij Carebro doorgedrongen tot de finale van de Jonge Ondernemersprijs. Het bedrijf is ook genomineerd voor de publieksprijs van de Accenture Innovation Awards. Eerder dit jaar behaalde men plek 46 in de MKB Innovatietop 100. En nu scoort het bedrijf internationaal hoog bij de ‘Best Collaboration Awards 2011’.


Leestijd: 1 minuut

In project Carebro werkt Negotica Development Projects samen met de Rijksuniversiteit Groningen en De Noorderbrug. Samen wordt technologie ontwikkeld ter verbetering van het dagelijkse leven van mensen, die bijvoorbeeld zijn verlamd van nek tot teen. De inzichten die uit deze samenwerking voortvloeien, worden verwerkt in een oplossing. Het menselijk brein kan straks worden gekoppeld met elk apparaat. Op die manier kan een mens zijn hele omgeving aansturen middels het brein. Volgens Negotica zorgt Carebro voor grensoverstijgende innovaties en oplossingen waar iedereen van kan profiteren.

De werkwijze van Negotica, waarbij de onderzoekers samenwerken met patiënten, wordt geroemd door de internationale jury van de Best Collaboration Awards: "Het is juist het delen van kennis tussen patiënten, zorgverleners, technici en wetenschappers geweest dat als bron van grote inspiratie heeft geleid tot verschillende nieuwe inzichten voor alle partijen. Carebro heeft een andere manier van denken veroorzaakt in het veranderen van het dagelijkse leven voor de patiënten. Open systemen en het verbinden van mensen is uitgegroeid tot het motto van het bedrijf, Negotica heeft bewezen dat grensverleggend werken in termen van organisaties, mensen en disciplines leidt tot resultaten waarbij iedereen die betrokken is, kan profiteren."