Innovatie

Gronings bedrijf Traffic4u slaat vleugels uit: vestigingen in Salamanca en Madrid

Traffic4u, marktleider op het gebied van zoekmachine marketing in Nederland, heeft per 1 december twee Spaanse vestigingen geopend in Salamanca en Madrid. Roald Schoenmakers is aangetrokken als algemeen directeur voor Traffic4u Spanje. Naast Roald zijn er tevens enkele ervaren en gerenommeerde search specialisten aangenomen. De opening van Traffic4u Spanje past in de pan-Europese strategie die Traffic4u (www.traffic4u.nl) in de zomer heeft geformuleerd.


Leestijd: 2 minuten

Na uitvoerig Europees marktonderzoek heeft Traffic4u ervoor gekozen om zich in de eerste plaats te richten op het opzetten van een tweetal vestigingen in Spanje. Dit vanwege het grote potentieel van de Spaanse markt en het gebrek aan kwalitatief hoogstaande zoekmachine marketingbureaus. “Wij zien veel kansen om binnen twee jaar een topspeler in de Spaanse markt te worden.” Aldus Gert-Jan Munneke, CEO Traffic4u.

“Na oriënterende gesprekken met verschillende grote Spaanse online adverteerders waren deze allen geïnteresseerd in een offerte van Traffic4u. We verwachten dan ook voor het einde van het jaar ons eerste grote contract te tekenen.” De Sales-afdeling is in Madrid gevestigd, terwijl de operationele uitvoering in Salamanca plaatsvindt. Traffic4u heeft voor deze opzet gekozen omdat er in Salamanca een ruim aanbod van gekwalificeerd personeel is. Het bedrijf heeft in Nederland al ervaring opgedaan met zo’n verdeling: het hoofdkantoor is in Groningen gevestigd en de Sales-afdeling in Amsterdam.

Directeur Traffic4u Spanje

Roald Schoenmakers heeft zijn sporen op het gebied van zoekmachine marketing in Spanje reeds verdiend. Als commercieel directeur van Don Quijote heeft hij pionierswerk verricht met het opzetten van een puur op search gericht team. Daarnaast heeft hij ervaring opgedaan in de online travel branche als General Manager bij Galileo Spanje, waar hij nauw samenwerkte met de grootste reissites in Spanje. “Toen Traffic4u mij benaderde voor de job hoefde ik niet lang na te denken. Onze kennis, ervaring en ambities passen goed bij elkaar.” Naast Roald heeft Traffic4u Jorge Fernandez aan het Spaanse team kunnen toevoegen. Jorge is een van de experts op het gebied van zoekmachine marketing in Spanje en heeft meerdere wereldwijde projecten op zijn naam staan. “Ik denk dat wij hier in Nederland zelfs van hem kunnen leren, dus we zijn erg trots dat hij voor Traffic4u heeft gekozen,” aldus Gert-Jan Munneke.

Europese strategie

Traffic4u heeft de afgelopen jaren een goede en stevige positie verkregen in Nederland en ziet vanuit deze basis kansen in het buitenland. Gert-Jan Munneke: “We zijn uitgegroeid tot marktleider op het gebied van zoekmachine marketing in Nederland en we werken onder andere samen met één van de grootste klanten van Google in Europa. We zien dat dit soort klanten een meer lokale aanpak vragen en wij willen deze service kunnen verlenen.” Traffic4u verwacht volgend jaar in tenminste één ander Europees land nog een kantoor te openen. Daarbij wordt gedacht aan landen als Italië of België.


Over Traffic4u

Traffic4u is een zoekmachine marketingbureau dat zich volledig heeft gespecialiseerd in het goed positioneren van websites in de resultaten van zoekmachines. Traffic4u heeft een divers klantenbestand, waaronder vele gerenommeerde bedrijven als Philips, Speurders, KPN, ING, Renault en Transavia.com. Momenteel zijn er 70 medewerkers werkzaam op de kantoren van Traffic4u in Groningen, Amsterdam, Salamanca en Madrid.