Nieuws

Groninger Museum ontvangt nu al 200.000e bezoeker van dit jaar

Het Groninger Museum heeft woensdag haar 200.000e bezoeker ontvangen. Daarmee heeft het museum nu al net zoveel bezoekers over de vloer gehad als in heel 2015. Met dank aan… ‘David Bowie is’.


Leestijd: 1 minuut

Kinderen en jongeren vanaf vandaag gratis naar Groninger Museum
Kinderen en jongeren vanaf vandaag gratis naar Groninger Museum

De laatste keer dat dit bezoekersrecord halverwege het jaar al was behaald was in 2002, toen de tentoonstelling van de Russische schilder Ilya Repin te zien was.

De 200.000e bezoeker was de 25-jarige Valerie Hagen uit Purmerend. Zij ontving een bos bloemen en de catalogus van de tentoonstelling Nieuwe Wilden – Duits neo-expressionisme uit de jaren 80 uit handen van Andreas Blühm, directeur van het Groninger Museum, en Karina Smrkovsky, hoofd communicatie, PR en marketing.

In het museum is op dit moment onder andere de expositie ‘Nieuwe Wilden – Duits neo-expressionisme uit de jaren 80’  te zien. Op 19 november opent het museum een tentoonstelling over de legendarische beeldhouwer Augustus Rodin (1840-1917). Deze grootste tentoonstelling ooit in Nederland over Rodin toont niet alleen ruim 120 beelden en 20 werken, maar laat daarnaast het buitengewone werkproces zien achter een aantal van zijn bekendste werken. Zo zullen ook De Denker, De Kus en Balzac niet ontbreken.