Nieuws

Groninger agent meters meegesleept aan auto van boze bejaarde

Een Groningse agent is afgelopen nacht meters meegesleept aan de auto van een boze bejaarde. Deze was in Zuidbroek zo boos geworden dat hij op de agent in was gereden.Een Groningse agent is afgelopen nacht meters meegesleept aan de auto van een boze bejaarde. Deze was in Zuidbroek zo boos geworden dat hij op de agent in was gereden.


Leestijd: 1 minuut

Op de Burgemeester Omtaweg in Zuidbroek is vrijdagnacht een 67-jarige inwoner van de gemeente Hoogezand-Sappemeer aangehouden. De man reed in zijn auto en werd als bestuurder gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Nadat de alcoholcontrole voorbij was en de agenten wegliepen begon de bestuurder te schelden.

Een van de agenten sprak de bestuurder hierop aan waarna de man plotseling gas gaf en wegreed. Hierbij werd de agent 5 meter meegesleept en wist daarna los te komen. Na een korte achtervolging is de auto klemgereden en is de bestuurder, die niet wenste uit te stappen, met gepast geweld aangehouden.

De geweldpleger is geboeid overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. De agent raakte lichtgewond aan zijn hand. De agent doet aangifte van poging doodslag dan wel poging zware mishandeling. De politie heeft de zaak in onderzoek.