Nieuws

Groningen wint laatste oefenduel

FC Groningen heeft zaterdag het laatste oefenduel voor de start van de competitie winnend afgesloten. In Oberhausen werd Rot-Weiss, uitkomend in de tweede Bundesliga, aan de zegekar gebonden. Bij rust leidden de Groningers met 0-1 en uiteindelijk stond er een 0-4 eindstand op het scorebord. FC Groningen begint de competitie op 8 augustus thuis in de Euroborg tegen Ajax.

In de veertiende minuut zette Nicklas Pedersen zijn ploeg op voorsprong. Leandro Bacuna, die in de rust Enevoldsen had vervangen, scoorde vervolgens in de 62e en 85e minuut. Ook bij de vierde goal had Bacuna een groot aandeel. Nadat hij in het strafschopgebied ten val werd gebracht, gaf scheidsrechter Frömel een penalty aan de Groningers. Andreas Granqvist schoot vlak voor het einde van de wedstrijd deze bal binnen, 0-4.

Groningen start de competitie met een zware thuiswedstrijd tegen Ajax. De Amsterdammers moeten het zeer waarschijnlijk stellen zonder Luis Suarez, omdat hij afgelopen weekend in het duel om de Johan Cruyff Schaal met een rode kaart van het veld werd gestuurd. Middenvelders Eyong Enoh en Rasmus Lindgren vielen in de tegen FC Twente verloren wedstrijd uit met blessures. Ajax speelt komende woensdag nog een loodzware uitwedstrijd tegen PAOK Saloniki. Plaatsing voor de derde voorronde van de Champions League staat op het spel.