Nieuws

Groningen automobilist veroorzaakt ongeluk na asociaal rijgedrag

De politie heeft zaterdagmiddag het rijbewijs ingevorderd van een 28-jarige automobilist uit Hoogezand. Hij wordt verantwoordelijk gehouden voor het veroorzaken van een verkeersongeval waarbij zijn 26-jarige passagier uit Bedum gewond raakt.


Leestijd: 1 minuut

Bij de politie waren kort voor het ongeval meldingen binnengekomen over asociaal rijgedrag van de bewuste auto. Er zou met hoge snelheid via het fietspad worden ingehaald. De automobilist heeft toegegeven dat hij kort voor het ongeval te hard reed.

Op enig moment verloor hij de controle over de auto, waarna deze over de kop sloeg en tegen een boom tot stilstand kwam. De bestuurder kwam met de schrik vrij, maar zijn bijrijder is met verwondingen aan onder anderen zijn hoofd naar het ziekenhuis gebracht. De auto is afgesleept. Vanwege de forse beschadiging is het kentekenbewijs ingenomen.

Bij controle bleek de auto niet APK-gekeurd te zijn. Vanwege het veroorzaken van gevaar op de weg is het rijbewijs van de bestuurder ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.