Wonen

Groene Golf aan oostelijke ringweg: apparatuur blijkt te werken

Automobilisten kunnen voortaan aanzienlijk soepeler over de oostelijke ringweg de stad in- of uitrijden. Er is een ‘groene golf’ ingesteld en de apparatuur is getest. De eerste resultaten zijn positief. Daarom is de groene golf gisteren in werking getreden op dit gedeelte van de ringweg.


Leestijd: 1 minuut

Met deze groene golf worden de verkeerslichten op de kruisingen nabij Lewenborg, Kardinge, Beijum-Zuid en de Groningerweg als één systeem geregeld. Volgende week wordt dit systeem verder geoptimaliseerd.
Deze netwerkregeling is door Rijkswaterstaat in samenwerking met de provincie Groningen ingesteld om het verkeer beter te laten doorstromen.

Voor de weggebruiker betekent deze groene golf dat hij minder vaak hoeft te stoppen, mits hij zich houdt aan de maximum snelheid. Naast het comfort voor de weggebruiker en een betere doorstroming van verkeer, levert de groene golf een positieve bijdrage aan de vermindering van de uitstoot van uitlaatgassen.

De groene golf is bedoeld om de periode te overbruggen totdat de verkeerslichten worden vervangen door viaducten met op- en afritten.