Cultuur & Uitgaan

Graspop 2012 in Baflo pakt vrijdag en zaterdag groots uit: Drive-in-show en zitmaaierrace

Graspop 2012 gaat van start op vrijdagavond 11 mei om 22.00 uur met een groot Mega Top 40 Event met medewerking van Drive-in-show Dance Reaction. Het evenement is al jaren een succesvolle avond als opwarmer voor het Graspop festival van een dag later. Graspop 2012 gaat van start op vrijdagavond 11 mei om 22.00 uur met een groot Mega Top 40 Event met medewerking van Drive-in-show Dance Reaction. Het evenement is al jaren een succesvolle avond als opwarmer voor het Graspop festival van een dag later.


Leestijd: 4 minuten

Na een geslaagde generale, tijdens de afterparty van Graspop 2011, heeft het Graspop bestuur besloten een zitmaaier race te organiseren tijdens Graspop 2012.

Op zaterdag 12 mei wordt voor het eerst in de geschiedenis van Graspop een zitmaaierrace georganiseerd op het festivalterrein in Baflo, voorafgaand aan het Graspop Festival. In samenwerking met het Twents Zitmaaier Team en mede mogelijk gemaakt door Dick Norg Tuintechniek en Coop Sietsema gaat op 12 mei het gas er op en het gras er af. Omgebouwde zitmaaiers van soms wel 100 pk, zullen strijden om de eer en een bokaal. Er wordt een 200 meter lang parcours gecreëerd waarop supersnelle zitmaaiers gaan racen. De wedstrijden worden verreden onder auspiciën van het Twents Zitmaaier Team waarbij de veiligheid voorop staat. Liefhebbers met een eigen zitmaaier kunnen zelf deelnemen aan dit evenement. Voor meer informatie over dit spektakel kun je kijken op de website van Graspop (www.graspop-festival.nl). Hier vind je ook de reglementen en het opgave formulier.

Catering is aanwezig en de muziek wordt verzorgd door Swoolish, een swinging room, dj jazz, swing & dance act. (www.swoolish.nl)
Aanvang van het spektakel is 14.00 uur en de entree is gratis.

Zaterdag 12 mei a.s. is het weer zover, 20 jaar Graspop wordt groots gevierd met een divers programma op maar liefst 3 podia.
Op het hoofdpodium staan 5 topacts, te weten Erwin Nyhoff, Hooked on Red, Kraantje Pappie, Bintangs en Noint.
– Erwin Nyhoff werd onlangs nog derde in de finale van The Voice of Holland. Nyhoff speelde reeds twee keer eerder op Graspop. De eerste keer met zijn toenmalige band The Prodigal Sons. Hij had toen groot succes met nummers als Wine of Life. De tweede keer stond hij solo op het kleine podium van Graspop.

– Hooked on Red is een van de meest succesvolle allround top 100 bands van Nederland. Ook zij waren al eerder op Graspop.
– Kraantje Pappie is de meest veelbelovende Nederlandse rapper van dit moment. Onlangs werd hij nog drie keer genomineerd voor een 3fm-award.
– The Bintangs viert dit jaar haar 50 jarig bestaan. Hun repertoire doet het al jaren goed in Baflo en omstreken. Bintangs staat garant voor oerdegelijke rock & roll wat op Graspop zeker aan zal slaan.
– Noint? bijt de spits af op het hoofdpodium. Deze talentvolle band bewijst sinds lange tijd haar kwaliteiten op Nederlandse poppodia.

Nieuw op Graspop is het talentenpodium. Graspop biedt jonge talentvolle bands een plek op een professioneel podium. Graspop heeft uiteraard wel voorwaarden gesteld en geselecteerd op kwaliteit en uitstraling.
– The Tightropes wonnen in april de GrasPoll(Rabo)talentenbattle en bewezen daarmee hun muzikale kunnen. Uitversterkt op een groot podium zullen ze dit opnieuw laten zien.
– Stunn is een band van jonge en enthousiaste muzikanten die vooral zelfgeschreven nummers zullen spelen. Stunn is verreweg de jongste band en zal iedereen verrassen met hun kwaliteitspop.
– The Dudettes is een damestrio dat hard aan de weg timmert. Onlangs traden ze nog op in diverse tv-programma’s waaronder Boer zoekt vrouw.
– Mulu is een Nederlandstalige MC uit Groningen. De rapper stond vorig jaar in de finale van de Grote Prijs van Nederland en binnenkort komt hij met zijn debuut EP. Van jongs af aan is hij al bezig met freestyles en straatbattles met eigen teksten en zelfgemaakte tracks.
– Drum ‘n Bassie transformeren filmmuziek in een spectaculaire live-show, inclusief VJ, lichtshow en een explosie van energie. Ze hebben al opgetreden op Noorderslag en het tv-programma 3voor12 heeft in een uitzending aandacht besteed aan hun act.
Al met al een gevarieerd programma waar ieder aan zijn of haar trekken zal komen.

Na een succesvolle start in 2011 hebben we ook dit jaar een dance podium. Voor de liefhebbers is hier een prima programma neergezet bestaand uit een drietal top DJ’s.
Ralvero, Fabio Ramoz, lokaal talent uit Winsum, en Danny da Costa zullen op het Dance podium de mensen uit hun dak laten gaan met hun sets van Eclectic House, ook wel Dirty House genoemd. Deze DJ’s met nationale allure en bekendheid starten rond 21.00 uur in de speciaal gecreëerde Dance Area.

Aanvang zitmaaier race: 14.00 uur, de toegang is geheel GRATIS.
Aanvang Graspop festival: 17.00 uur, entree €15,- in de voorverkoop (o.a. via www.graspop-festival.nl), aan de tent €20,-. Voor jongeren tot 16 jaar zijn er speciale jongerenkaarten, alleen via de website verkrijgbaar voor slechts €10,-.

De organisatie heeft een prima en divers programma samengesteld, en wij wensen alle bezoekers veel plezier tijdens Graspop 2012.