Nieuws

Gestolen motoren TT-bezoekers dankzij list teruggevonden in Groningen

Drie gestolen motoren van Engelse en Franse TT-bezoekers zijn snel opgespoord en gaan weer terug naar hun eigenaren. De dieven waren niet al te snugger, want een volgsysteem leidde de politie rechtstreeks naar de daders, onder wie een 45-jarige Groningse vrouw.


Leestijd: 1 minuut

Gestolen motoren TT-bezoekers dankzij list  teruggevonden in Groningen
Gestolen motoren TT-bezoekers dankzij list teruggevonden in Groningen

Zaterdagmorgen vroeg werd bij de politie de diefstal gemeld van een motor bij een hotel aan de Emmalaan in Haren. De motor, afkomstig uit Engeland, was voorzien van een volgsysteem en kon met behulp daarvan worden opgespoord.

Het spoor leidde naar een garagebox aan de Pleiadenlaan in Groningen. Nadat de politie met de eigenaar van de garage de box had geopend, werd de gestolen motor aangetroffen.

In de garage stonden echter ook de twee Franse motoren, die ’s nachts bij een hotel aan de Wergeasterdyk in Goutum zijn gestolen. Een vierde motor, mogelijk eigendom van de huurder van de garage, is net als de andere drie in beslag genomen voor nader onderzoek. De Engelse en de twee Franse motoren gaan terug naar hun eigenaar.

Zaterdagmiddag is in verband met deze diefstallen een 45-jarige vrouw uit Groningen aangehouden. Meerdere aanhoudingen worden verwacht. De politie is bezig met een nader onderzoek.

(De motor die was voorzien van een volgsysteem is een andere dan op deze archieffoto)