Nieuws

Groninger fans in Stad reageren gelaten op verlies Oranje; steekpartij in Stadskanaal

In de binnenstad van Groningen heerste na afloop van de finale tegen Spanje een gelaten sfeer. De meeste van de duizenden Oranjefans keerden direct na de wedstrijd huiswaarts.In de binnenstad van Groningen heerste na afloop van de finale tegen Spanje een gelaten sfeer. De meeste van de duizenden Oranjefans keerden direct na de wedstrijd huiswaarts.In de binnenstad van Groningen heerste na afloop van de finale tegen Spanje een gelaten sfeer. De meeste van de duizenden Oranjefans keerden direct na de wedstrijd huiswaarts.In de binnenstad van Groningen heerste na afloop van de finale tegen Spanje een gelaten sfeer. De meeste van de duizenden Oranjefans keerden direct na de wedstrijd huiswaarts.


Leestijd: < 1 minuut

Volgens een woordvoerder van de politie zijn zowel tijdens als in het eerste halfuur na wedstrijd in de stad als provincie slechts enkele aanhoudingen verricht. In Stadskanaal werden een man en een vrouw aangehouden na een steekincident. Het slachtoffer is met verwondingen aan het hoofd naar het ziekenhuis gebracht. In de stad Groningen werd een aantal mensen aangehouden na vechtpartijtjes.

De finale trok sowieso minder mensen naar de binnenstad dan de halve finale, meldt de politie. Desalniettemin zaten de kroegen in het centrum stampvol.