Nieuws

Geen geweld tegen brandweer tijdens jaarwisseling

In de provincie Groningen zijn geen meldingen binnengekomen van geweld tijdens brandweerpersoneel tijdens oud en nieuw. Dat meldt de gemeente. Voorgaande jaren waren brandweermannen nog wel eens het mikpunt van geweld en agressie.In de provincie Groningen zijn geen meldingen binnengekomen van geweld tijdens brandweerpersoneel tijdens oud en nieuw. Dat meldt de gemeente. Voorgaande jaren waren brandweermannen nog wel eens het mikpunt van geweld en agressie.In de provincie Groningen zijn geen meldingen binnengekomen van geweld tijdens brandweerpersoneel tijdens oud en nieuw. Dat meldt de gemeente. Voorgaande jaren waren brandweermannen nog wel eens het mikpunt van geweld en agressie.


Leestijd: 1 minuut

De brandweer had het de afgelopen jaarwisseling, mogelijk door het regenachtige weer, sowieso iets rustiger dan eerdere jaren. In de stad Groningen moest de brandweer in totaal 63 keer uitrukken. Vorig jaar was dat nog 67 keer. Op het drukste moment reden er vijf blusvoertuigen door de stad. In totaal moest de brandweer in de provincie 300 keer in actie komen.

Rond 3.00 uur werd samen met de Milieudienst van de gemeente in diverse wijken een grote schoonmaakactie uitgevoerd waarbij een groot aantal smeulende buitenbranden werden afgeblust en vervolgens direct opgeruimd. Daar waar nodig was er assistentie van de politie om te zorgen dat er veilig kon worden gewerkt.