Sport

FC Groningen maakt drieklapper: drie spelers, onder wie ex-Veendam topscorer Michael de Leeuw

Michael de Leeuw, Mitchell Schet en Género Zeefuik. Dat zijn de namen van drie nieuwe spelers die FC Groningen dinsdagmiddag tijdens een persconferentie bekend maakteHet drietal kwam met FC Groningen een meerjarige verbintenis overeen. De Leeuw en Zeefuik tekenden voor vier seizoenen in Euroborg, Schet zette zijn handtekening onder een contract voor drie jaar. FC Groningen heeft nu in totaal al vijf nieuwe spelers aangetrokken voor het seizoen 2012/2013 en legde ook doelman en jeugdinternational Stefan van der Lei vast. Eerder legde FC Groningen al middenvelder Paco van Moorsel van FC Den Bosch en aanvaller Filip Kostic vast. Verder hoopt FC Groningen op korte termijn de nieuwe trainer te kunnen presenteren. Evenals verdediger Jeroen Veldmate, die een drie-jarig contract kan ondertekenen.


Leestijd: 2 minuten

De 25-jarige Michael de Leeuw is een aanvallende middenvelder, die deel uit maakte van de jeugdopleiding van Willem II. In 2009 stapte hij over naar naar het toenmalige BV Veendam. De middenvelder kwam in twee seizoenen tot 67 wedstrijden aan de Langeleegte en daarin scoorde hij 38 keer. Ook won De Leeuw in 2010 twee prijzen als topschutter en als het grootste talent van de Jupiler League. In de zomer van 2011 verkaste hij naar De Graafschap. Bij die club speelde De Leeuw afgelopen seizoen 33 wedstrijden en maakte hij tien doelpunten en tekende hij voor zes assists. De Leeuw had in Doetinchem een doorlopend contract tot medio 2014.

De 24-jarige Mitchell Schet begon in de jeugdopleiding van FC Utrecht en stapte daarna over naar die van Feyenoord. Hij maakte namens de Rotterdammers in het seizoen 2008/2009 zijn debuut in de Eredivisie. De vleugelaanvaller droeg vier maal het Feyenoord-shirt. In 2009/2010 speelde Schet met Excelsior in de Jupiler League. Op Woudestein kwam Schet tot negentien duels en vier doelpunten. In 2010/2011 maakte hij de overstap naar RKC Waalwijk. Bij RKC speelde Schet 27 competitiewedstrijden en produceerde hij twee treffers en tien assists. Schet kan zowel op de linker- als rechterkant uit de voeten.

Género Zeefuik is geboren op 5 april 1990 in Amsterdam en speelde in jeugdteams van FC Omniworld, Ajax en PSV. Voor de Eindhovense club speelde de spits zestien wedstrijden in de Eredivisie en scoorde hij één doelpunt. In 2008/2009 werd hij verhuurd aan FC Omniworld (35 duels, 8 doelpunten) en een jaar later aan FC Dordrecht (37 duels, 12 doelpunten). Beide teams speelden in de Jupiler League. Afgelopen seizoen was Zeefuik actief voor NEC in de Eredivisie en maakte hij zes doelpunten in 26 duels. De 22-jarige spits had bij PSV een doorlopend contract tot en met medio 2013. Zeefuik is sinds enkele seizoenen international en verblijft momenteel met Jong Oranje in Oostenrijk ter voorbereiding op een tweetal EK-kwalificatie-interlands, die begin juni worden gespeeld.