Nieuws

FC Groningen doorbreekt negatieve reeks

Met een 0-1 overwinning op Excelsior heeft Groningen een negatieve reeks van vier nederlagen op rij doorbroken. In Rotterdam zorgde Lorenzo Burnet er in de 18e minuut voor dat de Groningers de drie punten mee naar huis kon nemen.

Aan de goal van Burnet ging wel een fout van Excelsior-keeper Wesley de Ruiter vooraf. Die kon een schot van Petter Andersson niet onder controle krijgen, waarna Burnet makkelijk kon scoren. Tot rust lieten de Groningers goed spel zien, na de thee voerde Excelsior de druk op. Toch wist de verdediging van Groningen de boel goed op slot te houden.

In de afgelopen weken werd bij de club gesproken over een crisis. De club presteerde tot de winterstop goed, maar zakte de laatste tijd af. Groningen staat nu zevende op de ranglijst en heeft nog altijd zicht op pla-yoffs voor Europees voetbal.