Nieuws

Extreem druk in Groninger binnenstad bij Koninginnenacht

Het was volgens een woordvoerder van de politie in Groningen afgelopen nacht, Koninginnenacht, extreem druk in de binnenstad, zeker op het hoogtepunt omstreeks twee uur.Het was volgens een woordvoerder van de politie in Groningen afgelopen nacht, Koninginnenacht, extreem druk in de binnenstad, zeker op het hoogtepunt omstreeks twee uur.Het was volgens een woordvoerder van de politie in Groningen afgelopen nacht, Koninginnenacht, extreem druk in de binnenstad, zeker op het hoogtepunt omstreeks twee uur.


Leestijd: 1 minuut

De politie in Groningen kon het massaal toegestroomde publiek met behulp van diverse afzettingen goed en veilig managen.

Om 21:00 uur werd op verschillende plekken in de binnenstad de straten naar de Grote Markt afgesloten. Het publiek werd via de twitteraccounts @polgroningen, de gemeenteaccount @Feest050 en de Oranjevereniging vanuit @oranjegroningen en diverse matrixborden op tekstkarren op de hoogte gehouden van bijzonderheden en afzettingen.

Omstreeks 02:00 uur bereikte de extreme drukte zijn hoogtepunt. Om 02:00 uur werd de muziek op alle podia beëindigd.

Hierna veranderde de binnenstad van Groningen van een geslaagde en gezellige Koninginnefeest in een drukke stapavond. Tijdens de nacht werd slechts 1 verdachte aangehouden voor mishandeling. De politie moest wel bij enkele vecht- en duwpartijtjes optreden.

De politie is zeer te spreken over de feestelijke en ordelijke houding van het uitgaanspubliek. Ook de inzet van diverse afzettingen in de binnenstad hebben tussen 21:00 uur en 03:00 uur effectief gewerkt.

De politie en de gemeente Groningen, Leeuwarden en Assen kijken terug op een zeer geslaagde Koninginnenacht.