Nieuws

Donar wint de topper in en tegen Leiden

Donar heeft zaterdagavond in de Leidse 5 Meihal de topper gewonnen van ZZ Leiden. De Groningse basketballers wonnen met 72-81.

Zelfstandige? Meld je aan voor het ZZP Event van Donar

Leiden ging in eigen huis goed uit de startblokken. Het speelde feller in de eerste helft en met rust stond er met een stand van 42-34 ook een verdiende voorsprong op het scorebord.

De Groningers wilden na de thee iets rechtzetten. De verdediging werd aangesnoerd, waardoor de Leidenaren in het derde kwart maar 10 punten kon scoren. Aanvallend liet Mark Sanchez van zich horen met in totaal zes driepunters, waar hij maar zeven pogingen voor nodig had.

De stand was aan het einde van het derde kwart gelijk. Daar waar het thuispubliek zich opmaakte voor een spannend slot, bleek Donar de bovenliggende partij. Uiteindelijk kwam de Groningse zege dan ook niet in gevaar, omdat er goed werd verdedigd.

DeJuan Wright werd uiteindelijk topscorer met 21 punten, op de voet gevolgd door Mark Sanchez met 20 punten en 9 rebounds. Ook Lance Jeter (14 punten en 9 assists) speelde een goede wedstrijd. Donar staat nu tweede in de eredivisie met vier punten achterstand op Leiden. Het kan nog wel ingehaald worden door Den Bosch en Zwolle die respectievelijk drie en twee wedstrijden minder hebben gespeeld.