Sport

Derde editie zwemtocht over Paterswoldse- en Hoornsemeer

Dit jaar bestaat GVAV Triathlon Groningen 25 jaar. Op zondag 29 augustus 2010 staat de derde editie van de 2 mijl zwemtocht over het Paterswoldsemeer en Hoornsemeer op het programma. De heer Theo Sieling, Wethouder Sport en eerste loco-burgemeester van de gemeenten Haren verricht het startschot.


Leestijd: 1 minuut

De tocht is ook dit jaar een prestatietocht voor de gevorderde zwemmer; de zwem 2 mijl met een knipoog naar het loopevenement de 4 Mijl van Haren naar Groningen. De start is om 10.00 uur bij de steiger van restaurant De Twee Provinciën aan de Meerweg te Haren en de finish bij Kaap Hoorn in Groningen.

De inschrijving is inmiddels gesloten en er staan zondag honderd deelnemers aan de start. De eerste deelnemer over de ongeveer 3,5 km zwemtocht wordt binnen een uur verwacht. Om de deelnemers op het water te begeleiden worden kano’s ingezet en is er een verzorgingspost bij de molen. Deelnemers moeten binnen 1.45 uur de afstand afgelegd hebben. Meer informatie is te vinden op website van de vereniging www.2mijl.nl of op www.gvavtriathlon.nl.