Cultuur & Uitgaan

Brassband uit Zuidwolde tweede bij Europese Brassband Kampioenschappen in Rotterdam

Brassband Heman uit Zuidwolde (Gn.) behaalde afgelopen zaterdag een uitstekende 2e plaats in de B-divisie op de Europese Brassband Kampioenschappen in Rotterdam. De driekoppige jury waardeerde het optreden met 93 punten en daarmee eindigde Heman twee punten achter de uiteindelijke winnaar, de Austrian Brassband uit Oostenrijk.


Leestijd: 1 minuut

Dirigent Anne van den Berg: “Het was een fantastische ervaring om in de prachtige concertzaal van De Doelen te mogen spelen voor zo’n uitbundig publiek!”. De band en haar dirigent kregen na afloop van het optreden lovende reacties, zowel van het publiek als ook van de aanwezige brassbandrecensenten en componisten.

De band is trots op het behaalde resultaat en kijkt met veel plezier terug op de intensieve voorbereidingsperiode.
In de A-divisie was er ook een Nederlands succes te vieren. Brassband Schoonhoven behaalde een bewonderenswaardige 3e plek temidden van de beste Europese brassbands van dit moment. Kampioen werd de Black Dyke uit Engeland.

Brassband Heman zal zich nu gaan voorbereiden op haar deelname aan de International Euro Brass Contest, die op 9 juni in Drachten wordt gehouden.