Nieuws

Basketballer Sean Cunningham naar Groningen

De Stichting Prof Basketbal Groningen heeft de Nederlands-Amerikaanse basketballer Sean Cunningham gecontracteerd. Dat meldt het Dagblad van het Noorden maandagochtend.


Leestijd: 1 minuut

De Cunningham komt over van Leiden en tekent in Groningen een contract voor één seizoen. Hoewel hij in Amerika is geboren, heeft de 27-jarige Cunningham een Nederlands paspoort. Met het binnenhalen van de guard heeft de Groningse titelverdediger de Nederlandse bijna kern compleet. De Groningers hopen deze week nog een zevende speler te presenteren.

Cunningham speelde van 2011 tot en met 2014 in Leiden. In de competitie speelde hij vorig jaar gemiddeld 29,7 minuten per wedstrijd. Hij maakte daarin gemiddeld 11.5 punten, pakte 4.2 rebounds en gaf 1.8 assists per wedstrijd. Cunningham is dit jaar opgeroepen voor het Nederlands team.

Bij de Groningers staan op dit moment de lange mannen Thomas Koenis, Craig Osaikhwuwuomwam en Ross Bekkering onder contract. Op de andere posities zijn in ieder geval Bas Veenstra, Maarten Bouwknecht en dus Sean Cunningham in MartiniPlaza te zien.