Nieuws

7000 huishoudens zonder stroom na explosie

In Hoogezand hebben zaterdag 7000 huishoudens de hele middag zonder stroom gezeten. De storing ontstond door een explosie in een verdeelstation, om kwart voor een, bij Eska Graphic Board aan de Meint Veningastraat. De brandweer had het incident snel onder controle.In Hoogezand hebben zaterdag 7000 huishoudens de hele middag zonder stroom gezeten. De storing ontstond door een explosie in een verdeelstation, om kwart voor een, bij Eska Graphic Board aan de Meint Veningastraat. De brandweer had het incident snel onder controle.


Leestijd: 1 minuut

Door de explosie kwam een groot deel van Hoogezand en een klein deel van Sappemeer zonder stroom te zitten. Bij circa 7.000 huishoudens en bedrijven viel de stroom uit. Op sommige plaatsen werkten de verkeerslichten ook niet. De politie heeft bij de belangrijkste verkeerspunten het verkeer geregeld.

Rond kwart voor drie in de middag heeft Enexis bijna alle aansluitingen, die getroffen waren door de storing, van stroom kunnen voorzien door omleidingen via andere verdeelstations. Door het bijschakelen van een transformator was rond vier uur ook de laatste circa 100  huishoudens en bedrijven voorzien van stroom.
 
Tijdens de stroomuitval stond brandweer Hoogezand uit voorzorg vanuit de kazerne paraat. Uiteindelijk heeft de stroomuitval niet geleid tot grote ongeregeldheden.