Nieuws

100.000ste bezoeker in Groninger Museum voor tentoonstelling Nordic Art

Het Groninger Museum heeft dinsdag de 100.000ste bezoeker voor de tentoonstelling Nordic Art 1880-1920 kunnen verwelkomen. De heer Vliek uit Hardenberg kreeg een bos bloemen en de catalogus over de tentoonstelling overhandigd door directeur Andreas Blühm. De tentoonstelling werd dinsdagavond overigens ook nog lovend besproken tijdens een uitzending van het veel bekeken De Wereld Draait Door, door schrijver Joost Zwagerman.


Leestijd: < 1 minuut

De tentoonstelling Nordic Art 1880-1920 is een overzicht van 19e en 20e eeuwse Noord-Europese schilderkunst. De prachtige landschappen, portretten en taferelen uit het dagelijkse plattelandsleven tonen zowel overeenkomsten als verschillen tussen de landen. Het is een ode aan de volken en culturen van de Noordse landen.

Groninger Museum LIVE

Dit evenement staat geheel in het teken van Nordic Art 1880-1920. Dichters, kunstenaars, muzikanten en dansers hebben zich laten inspireren door de schilderijen. De avond bestaat uit performances, optredens en korte voorstellingen. De volgende, en tevens laatste, editie is op vrijdag 3 mei.