Innovatie

Hanzehogeschool biedt opnieuw post HBO-cursussen voor professionals in aardbevingsdossier

De ontwikkelingen in het aardbevingsdossier volgen elkaar snel op. Programma’s worden uitgerold. De komende jaren moet er veel werk verzet worden. Om dit te bewerkstelligen zijn vele ‘handen’ nodig. Op 25 september werd bekend dat het kabinet 6,2 miljoen euro uittrekt voor de (om)scholing van Groningers die moeilijk aan de bak komen. Dit als onderdeel van het 1000-banenplan: 1000 banen in de 'aardbevingsgerelateerde bouw en techniek'. De Hanzehogeschool Groningen heeft verschillende trainingen en cursussen ontwikkeld om het kennisniveau op peil te brengen en te houden. Zo is op 8 september voor de zesde keer op rij de post-HBO ‘Aardbevingen en diepe ondergrond’ gestart.


Leestijd: 1 minuut

SodM: nog jarenlang - mogelijk tien jaar – bevingen in Groningen
SodM: nog jarenlang - mogelijk tien jaar – bevingen in Groningen

17 professionals, allen werkzaam in het aardbevingsdossier, laten zich daarin bijscholen. De deelnemers krijgen kennis van aardbevingen, mogelijke maatregelen en preventie. Ook de sociale context is van een belangrijk onderdeel in de opleiding. De juiste kennis en kunde is van essentieel belang voor het gebied en de bewoners. Extra meerwaarde voor het gebied is dat tijdens de interactieve opleiding de verschillende spelers elkaar beter leren kennen. Wie is betrokken bij welke werkzaamheden?

De opleiding is ontwikkeld door Hanzehogeschool Groningen en is in samenwerking met EPI-kenniscentrum. Het EPI-kenniscentrum is een samenwerkingsverband tussen RuG, Hanzehogeschool Groningen en Alfacollege. De Post-hbo bestaat uit drie deelcursussen: Inleiding Aardbevingen, Bevingsschade en herstel en Seismiek en versterken. Deze cursussen zijn ook los en in willekeurige volgorde te volgen. Inschrijven kan via https://professionals.hanze.nl/alle-opleidingen/techniek/aardbevingen