innovatie

16 mrt 2017, 09:09

IT Academy organiseert gratis college over gamification

IT Academy organiseert gratis college over gamification

De IT Academy organiseert op dinsdag 21 maart vanaf 15.00 uur een gratis college over gamification. Tijdens de interactieve workshop vertelt Eelco Braad MSc, senior researcher bij het lectoraat User Centered Design van de Hanzehogeschool, alles over het toepassen van game-mechanismen en game-designtechnieken om mensen te motiveren bij het bereiken van hun doelstellingen. Er zijn nog een aantal plaatsen beschikbaar. 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De zin en onzin van gamification
Gamification heeft de afgelopen jaren een flinke opmars gemaakt in het onderwijs en in het bedrijfsleven. Een bekend voorbeeld waar gamification wordt toegepast is de app Duolingo. Met deze app worden gebruikers gemotiveerd om taaloefeningen te maken door gedrag te belonen met punten. Maar er is ook kritiek: veel toepassingen missen hun uitwerking, vooral door slecht ontwerp. De vraag is nu hoe we, voorbij de hype, handig gebruik kunnen maken van inzichten uit game design om gedragsverandering te bereiken.

In deze middag neemt Eelco Braad MSc ons mee in de zin en onzin van gamification. Eelco is Senior Researcher bij het lectoraat User-Centered Design van de Hanzehogeschool Groningen en heeft ruime ervaring, in bedrijfsleven en onderwijs, met het ontwerpen, ontwikkelen en onderzoeken van toegepaste games. Met uitleg maar ook veel uitproberen en ervaren krijg je een indruk van wanneer en op welke manier gamification kan werken.

De interactieve workshop is opgedeeld in drie delen: Experience, Explore en Create. De deelnemers gaan eerst zelf gamification ervaren. Daarna volgt meer informatie over wat gamification precies is en op welke manier het succesvol kan worden ingezet. Tot slot laat Braad de deelnemers zelf een gamification-omgeving ontwerpen aan de hand van drie stappen.

Deze interactieve workshop zal plaatsvinden op locatie van greenhouse@hanze (Zernikeplein 11), 15.00 - 17.00 uur (inloop vanaf 14.30 uur), met aansluitend een netwerkborrel.  Er zijn nog een aantal plekken vrij.

Inschrijven kan via de website van de IT Academy Noord-Nederland. 

;