innovatie

16 feb 2017, 10:10

Hanzehogeschool Groningen krijgt lector Aardbevingsbestendig Bouwen

Met ingang van 1 mei krijgt de Hanzehogeschool Groningen een lector Aardbevingsbestendig Bouwen. Dr. Ishan Engin Bal is momenteel assistant professor bij het Earthquake Engineering & Disaster Management Institute aan de Istanbul Technical University, maar nu al veel in Groningen te vinden. (Foto: Twitter).

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Ishan Engin Bal studeerde Civil Engineering aan de Karadeniz Technical University en deed zijn masteropleiding Earthquake Engineering aan de Istanbul Technical University. Daarna rondde hij zijn studie af met een PhD in Earthquake Engineering aan de Rose School, University of Pavia in 2008.

Naast de nieuwe lector komt ook zijn vrouw dr. Eleni Smyrou als onderzoeker Aardbevingsbestendig Bouwen bij de Hanzehogeschool Groningen werken. Ook zij behaalde een PhD in Earthquake Engineering in Pavia.

Het lectoraat Aardbevingsbestendig Bouwen van het Kenniscentrum NoorderRuimte doet praktijkgericht onderzoek naar de relatie tussen de bevingen in de ondergrond en de uitwerking daarvan op de gebouwde omgeving en de leefbaarheid in het gebied. Zo heeft zestig procent van de huizen in Loppersum aardbevingsschade. In heel het bevingsgebied heeft het verhoogde risico op (zware) aardbevingen invloed op het welzijn, de kwaliteit van leven, de vestigingsvoorwaarden, het imago, de investeringsbereidheid en de waarde van het onroerend goed.

In onderstaand is meer te zien over de werkzaamheden die de nieuwe lector uitvoerde aan de Istanbul Technical University.

 

;