innovatie

17 mrt 2017, 10:10

Brandfield opent filiaal in Amsterdam

Brandfield opent filiaal in Amsterdam

Het stad-Groningse Brandfield opent een filiaal in Amsterdam. Het is de tweede fysieke winkel van Brandfield; er zit al jaren een winkel in de Stoeldraaiersstraat Groningen. De Brandfield Boutique krijgt een plek in de Negen Straatjes. Volgens Brandfield gaat het om een uniek concept.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In de Brandfield Boutique worden de horloges en sieraden op een andere manier tentoongesteld. Algemeen directeur Jacco Tas verwijst naar onderzoek waaruit blijkt dat 40 procent van de consumenten het bij traditionele juweliers als vervelend ervaart dat alle producten in afgesloten kasten zijn tentoongesteld en dat er altijd een medewerker nodig is als je het product wilt uitproberen.

“Hierdoor is de drempel voor de consument om het product te proberen hoger en het plezier van het winkelen kleiner. Ook vinden wij het een vreemd fenomeen dat consumenten horloges en sieraden bij de juwelier kopen maar een tas bijvoorbeeld bij een schoenenwinkel. Wij vinden dat je alle items om je outfit mee af te stijlen op één punt zou moeten kunnen kopen” aldus directeur Tas.

In de Brandfield Boutique worden de horloges gepresenteerd op displays die qua dikte vergelijkbaar zijn met een pols waardoor het gelijk zichtbaar is voor de consument hoe het product om je pols eruit zou kunnen gaan zien. De producten kunnen bovendien van de display gepakt en gepast worden.

In de Brandfield Boutique zijn stijladviseurs aanwezig om de consumenten te voorzien van een passend stijladvies. “Wij zien het als een uitdaging om de voordelen van online en offline shoppen te combineren in zowel onze fysieke verkooppunten als onze webshop”.

Brandfield verkoopt meer dan 15.000 style items, zoals horloges, sieraden, zonnebrillen, tassen en portemonnees van meer dan 170 merken. Momenteel heeft Brandfield twee fysieke panden, één winkel in Groningen en sinds kort de Brandfield Boutique in de negen straatjes van Amsterdam. 

;