innovatie

14 jul 2017, 09:09

Avebe start met bouw innovatiecentrum op Zernike Campus

Avebe start met bouw innovatiecentrum op Zernike Campus

Aardappelzetmeelcoöperatie Avebe heeft op donderdag 13 juli de eerste ‘aardappel’ geplant op Zernike Campus Groningen tijdens de feestelijke start van de bouw van het nieuwe Innovatiecentrum. Door middel van een aardappel-tijdscapsule werd symbolisch de basis gelegd voor verdere innovatieve ontwikkeling.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In het nieuwe Innovatiecentrum zullen Avebe, de Rijksuniversiteit Groningen en andere bedrijven in de agrofoodsector nauw samenwerken op het gebied van onderzoek en onderwijs. “Innovatie is de kern voor Avebe, we willen eruit halen wat erin zit. Het is fantastisch dat we dat op deze plek kunnen gaan realiseren in onze eigen regio, met ruimte voor onderzoek en ontwikkeling en de mogelijkheden voor samenwerking met de juiste partners”, zegt Ed Kraaijenzank, CFO en vice-voorzitter van het bestuur van Avebe.

Het Innovatiecentrum, naar een ontwerp van SKETS architectuurstudio, zal onder meer een laboratorium, testfaciliteiten, kantoren en een klanteninnovatiecentrum huisvesten. Ook wordt er ruimte ingericht voor start-ups in de agrofoodsector.

De nieuwe locatie, met een bruto vloeroppervlak van zo'n 7.500 meter, biedt straks onderdak aan circa honderd Avebemedewerkers. De oplevering van de nieuwbouw is gepland in tweede kwartaal van 2018.

;