Innovatie

15.000 vierkante meter kantoorruimte in voormalig DvhN-pand

Een verzamelcomplex met startups, scale-ups en grown-ups en ruimte voor sport, welzijn en horeca. Het Kwadraat zet het voormalige pand van het Dagblad van het Noorden flink op de schop. Een dergelijk concept is al lang niet meer voorbehouden aan de Randstad, zo vinden de initiatiefnemers achter Het Kwadraat.


Leestijd: 1 minuut

15.000 vierkante meter kantoorruimte in voormalig DvhN-pand
15.000 vierkante meter kantoorruimte in voormalig DvhN-pand

“Binnenkort hebben we zo’n complex gewoon hier in Groningen”, zegt Edward Wielens van Vastgoed Groningen. “Het Kwadraat wordt een concept met synergie, gemeenschapszin en spirit."

Het Kwadraat
Onder de naam Het Kwadraat wordt het voormalig Dagblad van het Noorden-pand aan de Lübeckweg in Groningen omgetoverd tot een bedrijfsverzamelpand met ruimte voor startups, scale-ups en grown-ups. Daarnaast zijn er plannen voor fitness, een restaurant en een kinderopvang en moeten er uiteindelijk ook een supermarkt en een gameruimte komen.

Volgens de initiatiefnemers voldoen huidige kantoorpanden vaak niet meer aan de wensen van huurders. “Zeker de jonge professionals zoeken dynamiek. Wonen, werken, vrije tijd moet dicht bij elkaar liggen. En vooral ook dicht bij de stad”, zegt Wielens. Ook zoeken de huurders slimmere huurcontracten, die meegroeien met de groei van het bedrijf. “Wordt een bedrijf groter, dan wil men makkelijk kunnen opschalen en niet gelijk hoeven verhuizen”, zegt Wielend.

Microkosmos
De kracht van Het Kwadraat zit ‘m in het feit dat veel bedrijven dicht bij elkaar zitten. “Ze kunnen makkelijk bij elkaar aankloppen en kennis uitwisselen. Dat is niet alleen goed voor de business, maar ook voor de gezelligheid. In Het Kwadraat zullen we ook veel sociale evenementen gaan organiseren. En met de eerder genoemde voorzieningen staan ook welzijn en gemak centraal.

Inmiddels zijn er al tientallen startups gevestigd in het pand, vlak naast grown-up NDC, uitgeverij van het Dagblad van het Noorden.

Event met rondleiding
Begin november vindt een eerste laagdrempelig evenement plaats waarvoor zakelijk Groningen van harte welkom is voor een kijkje in dit inspirerende gebouw. Voor meer informatie kunt u zich inschrijven voor de nieuwsbrief. Of neem voor meer informatie contact op met Stefan Ensing van NEXT Fund Makelaars via 050-7676100 of stefan@nextfund.nl.