evenementen-in-beeld

05 dec 2017, 10:10

WinterWelVaart zorgt ook dit jaar voor sfeer op Hoge en Lage der A

WinterWelVaart zorgt ook dit jaar voor sfeer op Hoge en Lage der A

Van vrijdag 15 tot en met zondag 17 december vindt in Groningen de elfde editie van WinterWelVaart plaats. Ruim twintig historische schepen leggen aan in het mooiste stukje binnenstad van Groningen: de kades van de Hoge, Lage en Kleine der A. Aan boord kun je je onderdompelen in het uitgebreide muziek-, theater- en kunstprogramma en ook aan de wal is genoeg te beleven met een kunstroute, een sfeervolle wintermarkt en een speciaal kinderprogramma. WinterWelVaart is gratis toegankelijk.

Voorafgaande aan WinterWelVaart in de stad Groningen zijn de schepen te zien op meerdere locaties in de provincie. Ze leggen aan in Appingedam en Winschoten op 9 december, in Zoutkamp op 9 en 10 december en in Garnwerd en Werf Wolthuis in Sappemeer op 13 december.

 

Muziek en theater op twintig schepen in de stad
Aan de kades van de Hoge, Lage en Kleine der A liggen tijdens WinterWelVaart meer dan twintig historische charterschepen. In het ruim van deze fantastische schepen kun je genieten van een uitgebreid muziek- en theaterprogramma met artiesten uit alle windstreken. Uiteraard kun je ook kennismaken met de schippers die hun schepen gratis toegankelijk maken voor publiek en graag vertellen over hun werk en de schepen!

 

Programma

Tijdens WinterWelVaart zijn er onder meer optredens van Meinder Talma, Mark Lohmann en de Tunesisch-Griekse zangeres Lamia Bedioui. Daarnaast is natuurlijk de Wintermarkt WinterWelVaart: een kerstmarkt met een knipoog. Verwacht geen traditionele kerststalletjes met kerstaccessoires, een uitgebreide selectie aan winterse producten, kunst en antiek, eten en drinken.

 

Naast de activiteiten in en rond de schepen, is er tijdens WinterWelvaart ook werk te zien van beeldende kunstenaars die wonen en werken in het A-kwartier. Een speciale kunstroute over de kade zorgt ervoor dat bezoekers niets hoeven te missen.

 

Voor kinderen is er een speciaal programma aan boord van diverse schepen en in het Scheepvaartmuseum. Kinderen van alle leeftijden kunnen meedoe aan bijzondere activiteiten, theatervoorstellingen, workshops, een speurtocht en een piratengame.

 

Kijk voor meer informatie op www.winterwelvaart.nl.

 

Foto: Niels Knelis Meijer