Economie

Studenten Instituut voor Bedrijfskunde gaan voor duurzaamheid (4 juli)

Woensdag 4 juli krijgt het Instituut voor Bedrijfskunde van de Hanzehogeschool Groningen een heel bijzondere onderscheiding. De keurmerkcommissie van de Stichting Duurzaam Hoger Onderwijs heeft aan drie opleidingen van dit Instituut het AISHE certificaat met twee sterren toegekend, tot dusver de hoogste onderscheiding binnen dit certificaat. Het gaat om de opleidingen Vastgoed & Makelaardij, Management, Economie & Recht én Personeelsmanagement.


Leestijd: 1 minuut

De twee sterren staan voor de mate waarin duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen in het onderwijs van de opleiding zijn vervat. Maatschappelijk verantwoord ondernemen, kortweg MVO, staat voor normen en waarden, maatschappelijke verantwoordelijkheid en maatschappelijke betrokkenheid van de opleiding en het opleidingsinstituut.

Er zijn in Nederland nu in totaal negen opleidingen met twee sterren. De drie onderscheiden opleidingen van de Hanzehogeschool Groningen zijn de eerste die niet technisch- of milieugerelateerd zijn, maar die opereren op het bedrijfskundige vlak. De studenten van deze opleidingen houden zich in praktijkcases bezig met het verduurzamen van de bedrijfsvoering van een bedrijf en het contact met de klant op drie belangrijke gebieden: people, planet en profit. Zo krijgen bijvoorbeeld een aantal afgestudeerden van de opleiding Vastgoed & Makelaardij tijdens een traineeship alle takken van het noordelijk werkveld te zien: hij of zij ‘hopt’ het hele werkveld af van makelaar, projectontwikkelaar, beleggers (bijvoorbeeld pensioenfondsen) en gemeenten tot woningbouwcorporaties.

AISHE

AISHE staat voor Auditing Instrument for Sustainability in Higher Education. AISHE is het eerste audit instrument gericht op duurzame ontwikkeling in het (hoger) onderwijs en gebaseerd op het EFQM (European Foundation for Quality Management) model voor kwaliteitszorg. AISHE focust specifiek op de manier waarop duurzaamheid overgedragen wordt in het onderwijs en uitgedragen wordt in de (eigen) bedrijfsvoering.