economie

14 apr 2011, 18:06

Horecazaken Groningen verzamelen zich zaterdag tijdens uniek Gronings Bierfestival

Zaterdag 16 april, morgen, wordt de Martinikerk in Groningen omgetoverd tot een heus eet- en drinkwalhalla. Van 16.00 tot 22.00 uur verzamelen verschillende eetcafés, restaurants en kroegen zich op het koor in de kerk. Het is de ideale gelegenheid voor bezoekers om kennis te maken met het veelzijdige aanbod dat de horeca in Groningen biedt. Het zogenaamde Meeting Plein is onderdeel van het Bierfestival Groningen dat plaatsvindt in de Martinikerk op zaterdag 16 april.
Zaterdag 16 april, morgen, wordt de Martinikerk in Groningen omgetoverd tot een heus eet- en drinkwalhalla. Van 16.00 tot 22.00 uur verzamelen verschillende eetcafés, restaurants en kroegen zich op het koor in de kerk. Het is de ideale gelegenheid voor bezoekers om kennis te maken met het veelzijdige aanbod dat de horeca in Groningen biedt. Het zogenaamde Meeting Plein is onderdeel van het Bierfestival Groningen dat plaatsvindt in de Martinikerk op zaterdag 16 april.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Met strak ingerichte bars en natuurlijk een hapje en een drankje, staat het Meeting Plein volledig in het teken van de Groninger horeca. Ontmoeten en proeven Bezoekers kunnen kennismaken met de streekgerechten van restaurant Seizoen, genieten van de aardbeienmousse van Dinercafé Diep, een biertje drinken aan de bar van café ’t Pleidooi of één van de andere Groningse cafés of restaurants ontdekken. Bovendien kunnen ze hun menig delen op het grote social media-scherm dat op het Meeting Plein hangt. Het Meeting Plein is een initiatief van Horecagroningen.nl, dé verzamelsite met alle informatie over de Goninger Horeca.

Bierprimeur
Nieuw in bierland: een biologisch, fruitig biertje genaamd Limburgs Land Ur-Weizen. Bezoekers aan het Meeting Plein hebben een primeur: op 16 april heeft Café de Keyzer dit bijzondere biertje als eerste café in Nederland op de tap. Limburgs Land Ur-Weizen is een klimaatneutraal, biologisch weizenbier dat wordt gebrouwen met biologische tarwe, gerst en hop. Het bier heeft een fris, fruitige geur met een vleugje banaan en kruidnagel.